May Day logo

Optimal Ernæring Til Mental Sundhed


Dato og tid

Lørdag d. 7. november 2020 kl. 09:00 til 22:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 4. november 2020 kl. 12:00

Sted

Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17, 2700 Brønshøj Kulturhuset Pilegården
Brønshøjvej 17
2700 Brønshøj

Optimal Ernæring Til Mental Sundhed


Seminar med Patrick Holford (UK) Englands førende sundhedsskribent


Danske unge har Europarekord i druk, og antallet af børn og unge med mentale forstyrrelser, så som autisme og ADHD, har de seneste år været stærkt stigende.

Mange af disse unge bliver svigtet af sundhedsvæsnet, især hvis de har en dobbeltdiagnose, altså både misbrug og en mental forstyrrelse. De falder på den måde ned mellem to stole i systemet, og ender ofte med alvorlige misbrugsproblemer.

 

Flere og flere voksne kæmper med depression, angst og stress, og mange bliver også afhængig af receptpligtigt medicin, så som benzodiazapiner og SSRI produkter (lykkepiller)

Vores sundhedsvæsen er hårdt presset på dette område og mangler både resurser og ekspertise, så alt for mange får slet ikke den hjælp de har behov for. Ikke mindst den store gruppe på omkring 150.000 alkoholafhængige og 85.000 med stofproblemer, samtidig med, at der slet ikke findes speciallæger til at behandle de afhængige.

Der har fra mange sider været en stigende kritik af psykiatriens store forbrug af psykofarmaka, der oftest er forbundet med bivirkninger og afhængighed.

 

Men der findes et alternativ til alt dette.

Det kaldes med et fint ord for orthomolekylær psykiatri og misbrugsbehandling. En behandling hvor man bruger ernæring og vitamintilskud for at genoprette hjernekemiens naturlige balancer.

 

Patrick Holford har været elev hos 2 af pionererne indenfor den orthomolekylærer psykiatri, nemlig Dr. Abram Hoffer og Dr. Carl Pfeiffer og endvidere hos den dobbelte Nobelprisvinder, biokemikeren Linus Pauling, selve faderen til den orthomolekylære ide.

 

I 1984 grundlagde Patrick Holford The Institute For Optimum Nutrition i London. Et uafhængigt forsknings- og undervisnings institut.

 

Patrick Holford er forfatter til 45 bøger om sundhed, der er oversat til 17 forskellige sprog. Hans første bog The Optimum Nutrition Bible, er oversat til dansk, og hedder Optimal Sundhed. Bogen har på verdensplan solgt over en million eksemplarer.

 

Der er utallige studier og patienthistorier i hans bøger (case story examples) der kan bevidne effektiviteten af denne naturlige behandlingsform.

 

Allerede i 1987 undersøgte Patrick Holford, om de rette næringsstoffer kan forøge IQ hos børn, og fandt beviser for dette ved hans institut i London.

Endvidere er det dokumenteret, at ernæring også har en positiv og somme tider helbredende effekt ved behandling af en lang række mentale lidelser samt ved misbrugsproblemer.

I Norge har man i mange år forsket i sammenhænget mellem fødevareallergi og mentale forstyrrelser, så som Autisme og ADHD. Ledet af den nu afdøde overlæge Karl Reichelt, fra Oslos Rigshospital.

Karl Reichelt grundlagde et medicinsk laboratorium i Oslo Lab1, der er specialist i at screene for disse forstyrrelser.

I Danmark findes en orthomolekylær psykiater, Susanne Gydesen.

Der findes endvidere en del lægeklinikker, der alle kan findes på hjemmesiden DSOM, Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin.

”Optimal Ernæring til Mental Sundhed”,

 

Patrick Holford vil den 7. nov på seminaret holde 4 foredrag, alle på engelsk:

 

1: Nej Tak Til, Angst, Depression, Dårlig Søvn og Hukommelse

2: Ny Forståelse af ADHD og Autisme

3: Forebyg Alzheimers

4: Misbrugsbehandling Uden abstinenser

 

Der vil være salg af de bøger, der relaterer til nedenstående emner, skrevet af Patrick Holford.

 Kl 18:00 til 20:00 vil der i Café Pilen blive serveret en aftenmenu

Kl 20: til  22:00 Koncert og bal med Krølle Eriks Bluesband.

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

May Day
Tlf: +45 30246040
cr@mayday-info.dk

Kontaktinformationer til arrangør

May Day
Tlf: +45 30246040
cr@mayday-info.dk