Hop til hovedindholdet

May Day logo

Cancer - en anden vej (heldagskonference)


Dato og tid

Lørdag d. 3. november 2018 kl. 09:30 til 18:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 2. november 2018 kl. 07:00

Sted

Københavns Kulturcenter, Drejervej 15-17, 2400 København Københavns Kulturcenter
Drejervej 15-17
2400 København

Cancer - en anden vej (heldagskonference)


Arrangementsbeskrivelse

Oplysningsforbundet May Day arrangerer konferencen: Cancer – en anden vej den 3. november 2018 i tidsrummet fra 9:30 – 18:00

Fokus er på såkaldt alternative behandlinger af kræft, som i flere andre lande er konventionel og accepteret behandling. Fokus er ligeledes på resultater, på forskning og på overlevere, der er gået en anden vej.

Konferencen sigter på, at udbrede oplysning om viden og forskning om naturlig tilgang til cancer samt sætte spot på en række behandlingsmetoder, der erfaringsmæssigt har vist sig effektive.

Talerne på konferencen er et udvalg af fagligt kompetente læger og behandlere samt mennesker med personlige erfaringer med at anvende andre veje ud af kræft.

Deadline for tilmelding inkl. lækker økologisk frokost, kaffe, te og kage er 25. oktober. Efter denne dato kan der udelukkende bestilles adgang til konferencen uden bespisning.

Prisen efter 25. oktober er 500 kr alene for konferencen


Bestillinger foretaget efter 25. oktober er uden frokost, kaffe, te og kage!!!


Speciallæge i almen medicin Claus Hancke har været praktiserende læge i 40 år, de sidste 30 år i orthomolekylær medicin i Danmarks første institut for orthomolekylær medicini Lyngby.

Her har han hjulpet tusinder forkalknings- og kræftpatienter til et bedre og længere liv.

Han har været medstifter af MayDay, Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin og Vitalrådet. Desuden har han i 20 år siddet i Sundhedsstyrelsens råd vedr. alternativ behandling og er Fellow i American College for Advancement in Medicine.

Claus Hancke er kendt for sin skarpe pen i sundhedsdebatten og har skrevet adskillige såvel polemiske som videnskabelige artikler, ligesom han har deltaget i talrige radio- og TV-debatter.

 


Speciallæge i almen medicin Marianne Camille Tiffanie Kirkskov er healer, DK-kinesiolog (R) og spirituel vejleder. Hun har arbejdet 10 år i det etablerede sundhedsvæsen og herefter med klienter i sin egen private klinik siden 2001, Stjernebroen Lægecenter. Sideløbende hermed har hun holdt foredrag og workshops flere steder i landet. Marianne stiftede i 2008 Netværk for Spirituelt Orienterede Læger som nu tæller ca 60 medlemmer. På baggrund af personlige erfaringer dels på egen krop og dels fra klinik, vil hun give sit bud på mulige spirituelle sammenhænge ved kræft. Hvad stiller vi op med den kaskade af følelser og tanker, der nærmest er uundgåelig ved kræft? Kan man få det bedre fysisk via spiritualitet? Og hvad med døden? Hør Mariannes version og gode råd. Der gives ydermere en kort, kærlig gruppe-healingsmeditation for alle i salen.

 


Søren Flytlie
er uddannet læge og udpræget perfektionist, ikke mindst hvad angår årsagsbehandling og sundhedsfremme for sine patienter. Søren Flytlie gør en dyd ud af at behandle sine patienter med naturlige midler, dvs. med alt andet end syntetisk og receptpligtig medicin. 
Essensen i Søren Flytlie’s behandling er, at han ikke anser to patienters udfordringer som ens. Sygdom er multifaktoriel, og det er individuelt hvilke faktorer, der for den enkelte har størst betydning. Når disse faktorer identifiseres, kan behandlingsstrategien skræddersyes og indsatsområderne vægtes.
På trods af sin perfektionistiske tilgang vedkender Søren Flytlie sig, at han ikke kender sandheden omkring “optimal sundhed”, men det ændrer ikke på, at det er i den retning han stræber.

 


Edith Raffn
blev læge i 1975. Edith Raffn tog ph.d. om lungekræft og mesoteliom i Kræftens Bekæmpelse, hvor hun bla. arbejdede sammen med National Cancer Institute i USA om hjernecancer og myelomatose. 
Hun blev senere speciallæge i samfundsmedicin, først i administrativ medcin og siden i arbejdsmedicin. Hun har i Direktoratet for Arbejdstilsynet arbejdet med regulering af kræftfremkaldende stoffer og bla. været med til at udarbejde reglerne for at arbejde med cytostatika på hospitalerne. I flere perioder har hun arbejdet på arbejdsmedicinske klinikker, herunder som overlæge og ligeledes i flere perioder som embedslæge, hvor hun har behandlet mange klagesager. Senest har hun gennem 5 år arbejdet som rådgiver i Kræftens Bekæmpelse. Nu er hun frivillig i Kræftforeningen Tidslerne, hvor hun underviser på Lysglimt et par gange om året og skriver i medlemsbladet.

 


Carsten Vagn-Hansen
er speciallæge i almen medicin og sundhedskonsulent. Han har været praktiserende læge i 18 år i Aabenraa og siden koncentreret sig om sundhedsoplysning i foredrag, artikler, bøger, radio og fjernsyn.

Han har forsøgt at koncentrere det hele i sine to bøger “Hvad fejler du i grunden?” og “Sådan bli’r du (måske) 100”, og på sin gratis hjemmeside Radiodoktoren.

Han vil i sit foredrag tale om naturlige selvhelbredende kræfter, og hvordan man kan styrke dem. Desuden om vigtigheden af at “sætte sin død på plads” og livsafslutningen.

 
Nutritionist med speciale i Biologisk medicin, Derudover er Christina Santini også certificeret termografi tekniker og yoga terapeut.
Christina Santini
er uddannet i Human Ernœring fra Metropolitan Copenhagen University og certificeret i Biologisk Medicin fra Paracelsus i Schweiz. Hun har derudover taget adskillige videreuddannelser og certificeringer i Ayurveda, laboratorietesting og klinisk diagnostik, infrarød screening og plantemedicin i USA.

Christina Santini har arbejdet intensivt med mad-som-medicin og integrativ medicin gennem de sidste 12 år – heraf 7 år i New York og Los Angeles for lœger, anti-aging klinikker og egen praksis. Hun brænder for plantemedicin og målrettede evidensbaserede ernœringsstrategier. Hvert menneske og sygdomsårsag er unik – derfor må hver behandlingsstrategi tilpasses den enkelte i et brugbart og effektivt koncept.

Hvad gør kroppen cancervenlig?

– om forskellen mellem at symptombehandle cancer og årsagen til cancer

Vidste du at cancer celler vokser i os alle lige nu? Den eneste grund til at een udvikler cancer mens en anden ikke gør er, at vores krop er blevet cancervenlig. Hovedparten af cancerbehandling idag er stadig snævret ind til i mange tilfælde symptombehandling. Hvis vi ikke kender den unikke årsag til, hvorfor netop vi har fået cancer, kan vi ikke behandle succesfuldt. At behandle cancer, er at symptombehandle – derfor vores helbredelsesrate stadig er mangelfuld.

Typisk er fokus på at undgå tobak og spise varieret – mange får trods det alligvel konstateret cancer idag og står tilbage med spørgsmålet hvorfor? Christina Santini vil gennemgå konkrete årsager til cancer samt de væsentligste laboratorietest man bør få lavet for netop at finde roden til hvorfor kroppen er blevet cancervenlig. Kender vi ikke årsagen, kan vi ikke behandle korrekt, og vi sidder fast i symptombehandling – uanset om vi arbejder med konventionel, integrativ medicin eller plante medicin.

Take-aways fra foredraget:

 • Symptombehandling af cancer vs. årsagsbehandling
 • Laboratorie test til at finde årsager til cancer
 • Typiske laboratorieresultater og behandlingsstrategier
 • Toxiner, tungmetaller og pesticider – hvor meget betyder det?
 • Og hvad skal jeg spise: Kan man udsulte cancer?

 


Christian Andersen
er klassisk homøopat. Christian skriver:
Min styrke ligger i at spørge mig frem til hvorfor et problem eller symptom opstod, og det øjeblik jeg finder ud af det ved jeg som regel også hvordan problemet skal løses.

Man skal ikke sige jeg har, men sige “hvad har jeg gjort så jeg har dette” Der vil altid være en årsag som giver en virkning, Hvis man drikker sig fuld i dag spørger man jo ikke hvorfor man har hovedpine dagen efter.

De fleste mennesker spiser bare hvad de kan lide, uden at vide om de kan tåle det, Der bliver brugt mange tusinde tilsætningsstoffer i vores mad, men ingen kender virkningen af stoffet eller 2 og flere sammensatte stoffer.

Graveren på kirkegården ser når de åbner en gammel grav som er henfaldet at personen som blev begravet for måske 30 år siden ikke er rådnet op, men ligger fuldstændigt intakt i jorden som om de blev begravet i sidste uge.

Vi kigger på sidste salgsdato på det vi køber, og denne dato som ligger flere dage eller måneder frem i tiden, med oplysning om holdbarhed, det forlanger du at din krop skal nedbryde på 12 – 24 timer,

Det kan da kun gå galt.

Marianne Brødsgaard er uddannet sygeplejerske og har tidligere arbejdet inden for onkologien. Akupunktør siden 1996. METAsundheds practitioner og EFT-terapeut (emotionel frihedsteknik)siden 2009. Holder orlov pt. for at skrive bog om den holistiske tilgang til kræft.

Med en brystkræftdiagnose i 2009 slog livet pludselig en kolbøtte og Marianne måtte tage stilling til: Hvilken vej vil jeg gå?

For Marianne betyder mødet med METAsundhed, at rigtig meget giver mening og falder på plads. Det er som om kroppen, knuden, følelserne, bevidstheden og fortiden forenes og skaber en meningsfuld ramme om den situation, hun er i lige nu. Hun har i mange år haft den opfattelse, at kræft ikke kan forklares som ”en fejl i maskineriet”, men at der er mange faktorer, der spiller ind – fysiske, energimæssige, følelsesmæssige, sociale og åndelige.    

Med METAsundhedsmodellen, fandt hun et arbejdsredskab og en forståelse for hvordan krop og sind arbejder sammen. Modellen forklarer kroppens naturlige biologiske adfærd i forhold til de symptomer, vi oplever. I METAsundhed arbejdes der ud fra, at vores fysiske symptomer har et følelsesmæssigt ophav. Når vi kender det, kan vi udarbejde en terapiplan, hvor vi får alle facetter og faktorer med – fysisk, energimæssigt, følelsesmæssigt, socialt og åndeligt. På den måde, giver det mening, at vi ved egen indsats kan gøre en forskel – også når det gælder kræft.  

 


DK Kinesiolog® RAB Karin Jensen, Karins Helse Klinik med selvstændig klinik i Vejle i mere end 20 år.

Holder på konferencen indlæg om hvordan KINESIOLOGI kan:

 • Vække kroppens egne kræfter og styrke kroppens selvhelbredende evner
 • Overvinde magtesløshed, sorg, stres, negative tanker og styrke livsmodet
 • Arbejde på alle niveauer: fysisk, psykisk, følelsesmæssigt, biokemisk, energetisk, epigenetisk og spirituelt
 • Arbejde præcist, personligt og holistisk

Karin Jensen er Instruktør og underviser i kinesiologi.

Aktiv i udgivelsen af Danske Kinesiologers:

 • Film ”BENT – En klienthistorie om kræft”
 • Hæfte ”KINESIOLOGI – Livgivende samtaler gennem kroppen”


Udover de nævnte læger og behandlere kommer et antal overlevende kræftpatienter, der fortæller deres historie og beretter om erfaringer og oplevelser.

Program:

10.00-12.00 Behandlere:

10.10-10.30 Christina Santini

10.30-10.50 Christian Andersen

10.50-11.10 Marianne Brødskov

11.10-11.30 Karin Jensen

11.30-12.00 Panel og Q&A med salen

12-13 Frokost

13-15 Overleveres indlæg

15-15.30 Kaffe/kage

15.40-17.50 Lægernes indlæg + panel

17.50-18.00 Konklusion, tak for i dag

Se mere om arrangementet her: http://mayday-info.dk/cancer-en-anden-vejFind vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >